БЕРГАМО Тирано - Сейнт Мориц - Лаго ди Комо – Лугано - Лаго Маджоре - БЕРГАМО

 28.08.2019 – 03.09.2019

 

1ДЕН 28.08.19. ср.: Среща на летище София – Терминал 1 в 5.40. Директен полет София – Бергамо, кацане в 8.45. Индивидуален трансфер до ЖП гара Леко на брега на Лаго ди Комо, от където започва нашето пътуване по източното крайбрежие на езерото през живописния резерват Парко де ла Оробио Бергамаши до Тирано – малко градче в Алпите на границата между Италия и Швейцария(около 3 часа).  Настаняване в хотела. Свободно време(има възможност за посещение на музей , посещение на светилището на Мадона или кратък планински туристически поход). Нощувка.

2 ДЕН 29.08.19. чт.:Закуска. 9.00 - Еднодневна екскурзия с влак до Сейнт Мориц. Влакът преминава две седловини в планината Бернина във високите Алпи ( над 2000 м). Маршрутът е включен в списъка на ЮНЕСКО. След 2-3часа разходка из Сейнт Мориц на връщане с влака в Тирано на една от спирките може да се слезе от влака  и да се направи пешеходен преход, след което да се продължи пътуването с влак. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН 30.08.19. пт.:Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване с влак към Лаго ди Комо. Слизаме в Белано,  за да се качим на корабче за прекосяване на езерото в посока към Комо. Настаняване в хотела. Посещение на селцето Брунате, извисяващо се над езерото, където са преминали последните месеци от живота на Пенчо Славейков. Свободно време за разходка из Комо. Нощувка.

4 ДЕН 31.08.19. сб.:Закуска. 9.20 - Освобождаване на хотела. Депозиране на багажа. Еднодневна екскурзия до Лугано с влак. Обиколка на Лугано и разходка покрай езерото Лугано. Връщане в Комо. Индивидуален трансфер до Дормелето на езерото Лаго Маджоре(около 50 км). Настаняване в хотела. Свободно време Нощувка.

5 ДЕН 01.09.19. нд:Закуска.  9. 00 освобождаване на хотела. Депозиране на багажа. Еднодневна екскурзия до Стреза – Лаго Маджоре. Пътуване с корабче по езерото с посещение на островите Бела, Пескатори и Мадре. Връщане в Дормелето и отпътуване за Бергамо. Настаняване в хотела. Вечерна разходка из стария град Бергамо - Сitta Bassa. Нощувка.

6 ДЕН 02.09.19. пн:Закуска, 10.00 Обиколка на  стария град на хълма – Citta Alta, където достигаме с фуникульор. Връщане в града. Свободно време за обяд и посещение на музеите - Пинакотека Карара – третият по важност музей за ренесансово изкуство в Италия и Музея за Съвременно изкуство на Бергамо. Нощувка

7 ДЕН 03.09.19. вт.: Ранна закуска. Освобождаване на хотела и трансфер да Аерогара Орио дел Серио за полет до България в 9.35ч.

 

Цена при ранни записвания до 28.06.19. – 1175.00 лв /на човек в двойна или тройна стая/

Цена след 28.06.19. – 1205.00 лв /на човек в двойна или тройна стая/

 

Цената включва:

- Самолетен билет София – Бергамо – София с редовен полет на WIZZAIR с включен голям  салонен багаж с размери 55х40х20 см  до 10 кг и още един  салонен багаж с  приоритетно качване на борда с размери 35 х20 х20 см;

- 2 нощувки на база закуска в хотел 3-4 зв.в Тирано,

- 1 нощувка със закуска в хотел 3-4 зв.в Комо

- 1 нощувка със закуска в хотел 3 зв. На езерото Лаго Маджоре

- 2 нощувки в В&В BERGAMUM – 3+  звезди;

- Билети за транспортни средства ( влакове, междуградски автобуси и  корабчета) по маршрута;

- Индивидуален трансфер с бус от езерото Комо до езерото Лаго Маджоре и от хотела в Бергамо до Аерогарата в Бергамо;

- Медицинска застраховка с покритие 5000 евро с асистънс за турити до 65 г;

- Гид - представител на туроператора по  целия маршрут

 

 

Цената не включва:

- Чекиран багаж до 23 кг. Цената подлежи на препотвърждение и е от 75лв.на посока при закупуване на билета.

- Входни такси в посещаваните обекти

- Градска туристическа такса – плаща се в хотелите

- Доплащане за мед.застраховка за туристи над 65 г

- Лични разходи за храна, такси, локални автобуси и др.

- Еднодневна екскурзия до Сейнт Мориц – 85 лева

- Еднодневна екскурзия до Лугано – 67 лева

 

Забележка: Доплащане за единична стая се изчислява според моментната наличност в хотелите.

 

Допълнителна информация: 
• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 10.08.2019г.
• Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.
• Допълнителните услуги (Застраховки – стойността им се определя в зависимост възрастта на туриста) се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията)
• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 8 човека.
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди датата на тръгване
• Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
• Туроператорът предлага на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Латинска Америка

Нова година в Москва 2

Македония

Нова година в Москва

Великден в Петербург