БЕРГАМО Тирано - Сейнт Мориц - Лаго ди Комо – Лаго Маджоре - Бергамо

Престижното издание    класира БЕРГАМО на почетното  второ място сред италианските градове, които  задължително трябва да се посетят, за да се види най -прекрасния площад на Стария град на хълма.

19.06.2018 – 26.06.2018

Цена 975 лева на човек в двойна или тройна стая

Програма

19.06.2018 / вторник

Среща на летище София – Терминал 1 в 5.40. Директен полет София – Бергамо, кацане в 9.00. Трансфер до Централната гара на Бергамо. Депозиране на багажа и свободно време за закуска и разходка в центъра на Бергамо.

12.08 Отпътуване с влак(2.45 часа) за Тирано – малко градче в Алпите на границата между Италия и Швейцария. Влакът пътува по източните брегове на Лаго ди Комо и през живописния резерват Парко де ла Оробио Бергамаши.  Настаняване в хотела Свободно време. Нощувка.

20.06.18 / сряда

Закуска. 9.00 - Еднодневна екскурзия с влак до Сейнт Мориц. Влакът преминава две седловини в планината Бернина във високите Алпи ( над 2000 м). Маршрутът е включен в списъка на ЮНЕСКО. След 3-4 часова разходка из Сейнт Мориц връщане в Тирано с влак. Свободно време за обиколка на градчето с посещение на светилището Мадона. Нощувка.

21.06.18 / четвъртък

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване с Влак към Лаго ди Комо. Слизаме в Колико  за да се качим на корабче за прекосяване на езерото в посока към Комо. Настаняване в хотела. Разглеждане на Комо, свободно време. Нощувка.

22.06.18/ петък

Закуска. 9.20 - Освобождаване на хотела. Депозиране на багажа. Еднодневна екскурзия до Лугано с влак. Обиколка на Лугано и разходка покрай езерото Лугано. Връщане в Комо. Отпътуване за Галарате(38 км). Настаняване в хотела. Свободно време Нощувка.

23.06.18/ събота

Закуска.  9. 00 освобождаване на хотела. Депозиране на багажа. Еднодневна екскурзия до Стреза – Лаго Маджоре. Пътуване с корабче по езерото с посещение на островите Бела, Пескатори и Мадре. Връщане в Галарате и отпътуване за Бергамо. Настаняване в хотела. Нощувка.

24.06.18/ неделя

Закуска, 10.00 Обиколка на  стария град на хълма – Citta Alta, където достигаме с фуникульор. Връщане в града. Свободно време за обяд и посещение на музеите - Пинакотека Карара – третият по важност музей за ренесансово изкуство в Италия и Музея за Съвременно изкуство на Бергамо. Нощувка

25.06.18/ понеделник

Закуска. 10.00  Обиколка на стария град - Сitta Bassa. Свободно време за дегустация на италиански сирена, екскурзия до Албино – средновековно  градче на половин час от Бергамо. Връщане в хотела. Нощувка

26.06.18 / вторник

Ранна закуска. Освобождаване на хотела и трансфер да Аерогара Орио дел Серио за полет до България в 9.35ч.

В цената е включено:

Самолетен билет София – Бергамо – София с редовен полет на WIZZAIR с включен голям салонен багаж с размери 56х45х25 см  до 10 кг и още един  салонен багаж с  приоритетно качване на борда с размери 40 х30 х18 см;

2 нощувки на база закуска в хотел 3-4 зв.в Тирано,

1 нощувка със закуска в хотел 3-4 зв.в Комо

2 нощувки със закуски в хотел 3 зв. На езерото Лаго Маджоре

2 нощувки в В&В BERGAMUM – 3+ звезди;

Билети за транспортни средства ( влакове, междуградски автобуси и  корабчета) по маршрута;

Индивидуален трансфер с бус от езерото Комо до езерото Лаго Маджоре и от хотела в Бергамо до Аерогарата в Бергамо;

Медицинска застраховка с покритие 5000 евро с асистънс за турити до 65 г;

Гид - представител на туроператора по целия маршрут

 

В цената не е включено:

Чекиран багаж до 23 кг. Цената подлежи на препотвърждение и е от 75лв.на посока при закупуване на билета.

Входни такси в посещаваните обекти

Градска туристическа такса – плаща се в хотелите.

Лични разходи за храна, такси, локални автобуси и др.

Еднодневна екскурзия до Сейнт Мориц – 85 лева

Еднодневна екскурзия до Лугано – 67 лева

Туроператорът си запазва правото да промени поредността на услугите по програмата без това да е основание за анулация на вече резервиран пакет.

Минимален брой туристи-8 РАХ