ПЕРУ 16 дни

ЛИМА  - ПАРАКАС - ИКА – НАСКА -  АРЕКИПА – ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА - ПУНО - КУСКО - САКСАЙУМАН - ПИСАК -  ОЯТАЙТАМБО - МАЧУ ПИКЧУ- КУСКО - ЛИМА
27.10. – 11.11.2019


27.10.19.:В 5.00 среща на летище София – Терминал 2 за полет до Лима през Мадрид. В 17.35 (местно врме) Пристигане в Лима.Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

28.10.19.:Закуска. Посещение на  най-големия в света частен музей на предколумбовите цивилизации на територията на Перу - Музея Ларко Ерера. След подробно запознаване с артефактите в музея отпътуване на юг по Трансконтиненталната Тихоокенска магистрала до полуостров  Паракас – раят на тихоокеанската фауна и флора.  Настаняване, нощувка.

29.10.19.:Закуска.Екскурзия с корабче до островите Балестас, с наблюдаване на морски лъвове, пеликани, пингвини и други морски птици. По пътя обратно от корабчето може да се види „Канделабро”, гигантска фигура издълбана в пясъка в стила на рисунките в Наска.
Следобяд – отпътуване за Наска /200 км/. По пътя посещение на оазиса Хуакачина.ОБЯД.По желание  разходка с бъги сред пясьчните дюни и спускане със сендборд. Продължаване за Наска, пристигане  и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

30.10.19.:Ранна закуска, трансфер до летището в Наска, 30-минутен полет за разглеждане на рисунките от птичи поглед. В 13.30 отпътуване за Арекипа /640 км – ок.9-10 часа, по пътя – няколко спирки за почивка, и наслаждаване на гледката/сух пакет за обяд/. Пристигане в Арекипа – културната столица  Перу. Нощувка.

31.10.19.: Закуска. Ден посветен на Арекипа.Разглеждане на забележителностите:Централния площад, Катедралата, църквата Ла Компаня, древен Йезуитски храм, манастирът Санта Каталина. Свободно време за обяд. Следобяд по желание посещение на местния музей, където се съхранява най-известната мумия в Америка – Хуанитa.
Нощувка.

01.11.19.: Ранна закуска. Отпътуване за района на каньона Колка един от най-дълбоките в света – ок. 4 часа до височина 3400 м над м.р. По пътя се минава Pampa Cañahuas в Националния резерват  Aguada Blanca National Reserve, където се срещат стада викуни и алпака – дивите роднини на Ламите. Срещат се и все още запазени пред- колумбови терасовидни терени за отглеждане на селскостопански култури. ОБЯД. След обяд настаняване в хотела. По желание посещение на термалните извори за едно чудесно СПА. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

02.11.19.:Закуска. Рано сутринта – отпътуване за Кръста на Кондора, където може да бъде наблюдавана най-голямата птица в света. По пътя обратно – разглеждане на колониалните градчета - Yanque, Coporaque, Achoma and Maca. ОБЯД в местен ресторант. Късно следобяд – връщане в хотела. Свободна вечер. Нощувка.

03.11.19.:Ранна закуска и отпътуване за  Пуно – 258 км. Пристигане и настаняване  в хотела. По пътя – посещение на  известните каменни гробници Силустани на племето Аймари и езерото Умайо и красивата лагуна - Lagunillas, където може да видите пастървови ферми, срещат се и Андински фламинго и други андински птици. Пристигане в Пуно. Отпътуване за еко-селище ячон на брега та езерето Титикака. Настаняване в еко-къщички и вечеря. Нощувка.

04.11.19.:Закуска.Екскурзия с моторна лодка по езерото Титикака и  плаващите  острови на Уросите, запознаване с жителите им и отпътуване  за един от двата големи и обитаеми от местни хора –говорещи на Кечуа жители, ОБЯД в Текиле, разходка и запознаване с местната социална система, съществуваща от векове. Отпътуване за Пуно.Свободна вечер. Нощувка.

05.11.19:Закуска и отпътуване за Куско /389 км/. Пътят минава през Високото плато Кояо. Спирка в градчето Айянири, разглеждане на храмът Каласая и храмът на Инките, посветен на бог Виракоча, След 70 км спирка в ранчото Ла Рая, където може да се видят стада викуни и лами. ОБЯД.Пътят минава покрай езерото Вакарпей. Посещение на град Андахуайлилас и църквата Сан Педро де Андахуайлилас, известна като Сикстинската капела на Америка.Пристигане в Куско и трансфер до хотела. Нощувка.                  

06.11.19.:Закуска,  автобусна екскурзия  до свещенни храмове на инките - Тамбочай, Пука Пукара и  Саксайуаман с огромните камъни, подземната пещера и храмът Кенко построен на хълм с панорама към Куско.
Следва Обзорна екскурзия(пешеходна) до  Главния площад, Катедралата и Храма на Слънцето – Korikancha.Следва посещение на Местния пазар Сан Педро.Вечеря с фолклорно шоу. Нощувка. 

07.11.19.:Закуска ,отпътуване за Свещенната долина, посещение на ферма за камелоиди(лами, викуни, алпака)в Ауанаканча  и  местен етно-базар  в Писак.ОБЯД в етно-ресторант. Разглеждане на крепостта  Оятайтамбо, която  в миналото е охранявала подстъпите към Куско.Отпътуване за Санта Тереза.По пътя спирка на най-високото място на прохода Абра Малага- 4316 м. Настаняване в хотела. Посещение с потапяне в горещите минерални извори.Нощувка.

08.11.19:Закуска. След закуска отпътуване към гарата за тръгване с легендарния влак към Агуас Калиенте (2 часа)- селце в подножието на Мачу Пикчу. Свободно време. Нощувка.

09.11.19.:Ранна закуска и следва 20 минутно изкачване с автобус до Изгубения град на инките. Възможност за наблюдаване на изгрева. Обиколка с местен гид.Възможност за изкачване на Уайна Пикчу- 360 м. над Мачу Пикчу, откъдето според преданията всяка сутрин е възвестявал изгрева Главния Жрец. В изкачването могат да участват максимум 200 човека на ден и при добро време може да се наблюдава изумителна панорамна гледка. Изкачването отнема около 2 часа.Връщане в Агуас Калиенте.  Свободно време за разходка из джунглата или Посещение на СПА в термалните извори. Вечерта в 17.00 с влака връщане обратно в Куско.

10.11.19.:Закуска. Трансфер до летището в Куско, полет до Лима. Пристигане в Лима. Разглеждане забележителностите на Лима с гид. Обиколката включва: историческия център на Лима, площад Сан Мартин, централния площад, Правителствения дворец, Общината, Катедралата и музея за религиозно изкуство към нея, църквата Санто Доминго, с гробниците на Санта Роса и Сан Мартин де Порас, и балконите в колониален стил, Женският манастир и църква на Сан Франциско – образец на колониалното изкуство в Америка и паметник на културното наследство, Базиликата с 21 олтара, престижните квартали Сан Исидоро и Мирафлорес, Парка Ел оливар с маслинови дървета пренесени от Испания през XV век, Централния парк на Мирафлорес и Лакомар, с изглед към Тихия океан.  Трансфер до Аерогарта  и в 21.05 часа отпътуване за България.

11.11.19.:На обяд пристигане в Мадрид. Вечерта  пристигане в България.

Цената включва:
* Лима: Обзорна екскурзия и посещение на музея Ларко Ереро;
* Паракас и Наска: Екскурзия до островите Балестас в Паракас и посещение на оазиса    Хуакачина ;

* Полет за разглеждане на рисунките в Наска;
*  Арекипа: Обзорна екскурзия; Вход в музея -манастир Каталина, посещение на най-големия селскостопански пазар и дегустация на редки видове плодове и зеленчуци от богатата долина на Арекипа.
*  Каньонът Колка: Екскурзии по програмата; в Каньона, Посещение на Кръста на Кондора,

*  Полуостров Ячон на  езерото Титикака,  традиционна вечеря на брега на езерото Титикака

*  Еднодневна екскурзия с корабче с посещение на остров Такиле, където са съхранени традициите на местните хора  и на плаващите острови на Уросите;

* Пуно: с посещение на гробницата  Силустани-пъпа на света,                             

 *Посещение на град Андахуайлилас и църквата Сан Педро де Андахуайлилас, известна като Сикстинската капела на Америка

*  Куско: Обзорна екскурзи с осещение на  свещенните  храмове на инките - Тамбочай, Пука Пукара и  Саксайуаман с огромните камъни, подземната пещера и храмът Кенко
* Свещената долина на инките: Екскурзия до Писак и Оянтайтамбо;Санта  

  Тереза.
* Мачу Пикчу: Посещение на крепостта с гид;

* Нощувка в Агуас Калиентас с възможност за посещение на минерални извори и водопада в джунглата ;
* Самолетен билет София – Лима- София с летищни такси към 15 декември 2018 г.;
* 14 нощувки
* 14 закуски,

 * 6 обяда и 2 вечери,

 * Eдна тържествена  вечеря с програма;
* Всички входни такси в посещаваните обекти,
* Всички трансфери и транспорт, включително обиколки на Лима и Пуно
* Билет за влака Куско-Агуас Калиентес-Куско
* Автобусен билет Пуно / Куско
* Самолетен билет   Куско - Лима  с летищни такси към 15 декември 2018г.
* Автобусен билет  Агуас Калиентес- Мачу Пикчу- Агуас Калиентес
* Всички такси
* Обслужване от месни екскурзоводи на английски с превод на български.
* Представител на туроператора по време на пътуването.

Цената не включва:
• Летищни  и портови такси – около 35$

 • Доплащане за единична стая – 590.00 лв.
  • Алкохолни напитки, сода, бутилирана минерална вода
 • Входни такси в басейни при минералните извори 3 - 4 $
  • Разходи от личен характер
  • Бакшиши – 40 $
  • Международни и национални телефонни разговори
  • Хранения, които не са описани под програмата за съответния ден

 

Цена на човек в двойна стая : по ранни записвания до 25 януари – 6490.00 лв , след тази дата - 6750.00 лв /при минимум 10 туриста/

Плащане :

1500.00 лв при записване

2000.00 лв – до 30.04.19.

Остатъка се заплаща до 10.08.19.

 

ХОТЕЛИ

Град

Настаняване

Напускане

Нощувки

El Carmel http://www.hotelcarmel.com.pe

Lima Miraflores

October 29th

October 30th

01

Hotel Paracas Sunset 3* http://paracassunset.com/en/

Paracas

October 30th

October 31th

01

Alegria  http://www.hotelalegria.net/en/

Nazca

October 31th

November01rst

01

Hotel Su Majestad 3*. http://www.majestadhotel.com/

Arequipa

November  01rst

Novmber 03nd

02

Posada del cielo  http://www.pozodelcielo.com.pe/

Chivay

November 03nd

November 05th

02

Family House

LLachn - Puno

November 05th

November 06th

01

Qalasaya https://hotellook.com/hotels/367724

Puno

November 06th

November 07th

01

Royal Inka - I http://www.hotelroyalinka.com/royal-inka-hotels/royal-inka-i

Cusco

November 07th

November 08th

01

Gringo Bill

http://www.gringobills.com/habitaciones

Aguas Calientes

November 08th

November 09th

01

Royal Inka -I

Cusco

November 09th

November 11th

02

El Carmel

Lima Miraflores

November 11th

November 112h

01

Хотелите са примерни, като настаняването е в тях или в подобни от същата

категория или по-висока. Цената е определена при курс на щатския долар 1. 65 лева за долар и ще бъде променена при промяна на курса с повече от 5 %.

Туроператор „СИМ- Травелс” ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗД Евроинс АД  със застрахователна полица „Отговорност на туроператора” №065 0000178/001 от 23.05.2018 г с валидност до 23.05.2019 г 

Латинска Америка

Нова година в Москва 2

Македония

Нова година в Москва

Великден в Петербург